Friday, October 30, 2009

Jadual Final Exam...

Right Click -> Open in New Tab, Save As... TQ

Wednesday, October 28, 2009

Ringkasan Kalender Akademik Semester Akan Datang

Ini serba Ringkas Tentang Kalendar akademik Sem Depan.

1. Result Dijangka keluar pada : 18 Disember 2009

2. Daftar Kursus : 18 Disember 2009 - 01 Januari 2010

3. Kuliah Bermula : 28 januari 2009

4. Gugur & tambah Kursus Online : 04 Januari 2010 - 08 Januari 2010

5. Pengesahan - 18 Januari 2010 - 22 januari 2010

maklumat lanjut kat Board Fakulti.. .....TQVM

Mana Hilangnya Seni Presentation Aku???

Hmmm... Aku rasa.., akhir2 ni aku dah mula kehilangan seni dalam present or public speaking... Kenapa aku kata macam tu???

1. Respon dari audien makin kurang
2. Aku semakin emosi mengendalikan situasi
3. Aku tiada rasa serius dalam presentation
4. Tiada fokus terhadap pembentangan
5. hilang idea dan gagal menterjemahkan sebaikny...

So, pada grup2 aku, sorrri la yer.. next time, aku lak duk saje.. :) ada masa aku kena berundur kejap...

Final Pengucapan Awam Group B

Hahaha... Hari ini adalah final Ko-Asas Pengucapan Awam Grup B:

Macam2 ragam dapat dilihat.. Student SMSKPP3 adalah aku, hani, wawa, dekna, una, ira, dan madi... Aku dah lupa sape antara kami yang start dulu... Aku kot.. Ni yang kami bentang.

1. DinDang - Transformasi Kusza ke UDM, antara rintihan dan keluhan

2. DexNa - "Cantiknya Gigi Singa Itu" - Aku pon tak faham sangat

3. Wawa - Mahasiswa 1Malaysia

4. Una - Blogger (Lupa la tajuk Penuh)

5. Madi - Cemburu

6. Ira - Panas Hati

7 . Hani - "Kebanjiran" .... Kebanjiran yang saya maksudkan, bukanlah kebanjiran warga asing atau disebabkun hujan, tetapi kebanjiran program realiti... hahaha... Bagus r hani...

Sume dah orait.. maybe aku n Dexna agak slack kot...

Monday, October 26, 2009

Kelantanganku memakan Diri???

TadSebentar tadi, aku baru je lepas present SISTEM DBMS & SADM dimana aku n group wat pasal gred markah koko, .. Ada beberapa perkara yang ingin dilist :

1. Kelantanganku mungkin memakan diri dan ahli groupku...
- Sebagai penilai, semestinya dia akan cuba mencari salah dan apa2 perkara yang berlubang dalam sistem dan apa2 saja yang kita bentangkan., So kita sebagai developer / pembangun sistem, akan sebaik mungkin mempertahankan apa yang telah kita usahakan.. tapi, mungkin kelantangan mempertahankan sistem tu mampu menjerat diri...

2. Expectation yang tinggi daripada penilai...
- Beberapa group sekadar melaksanakan sistem mereka dengan beberapa simple validation, 5 basic function, dan paparan laporan yang biasa... namun tanpa disangka, penilai expect lebih dari kami (even ramai ex-Diploma), Contohnya, validation untuk I/C, markah (xleh ada '-'lebih 100), dll... Terkejut gak la cik expect tahap g2..

WWE Bragging Right Result.

Baru Jer Tamat WWE BRAGGING RIGHT : Keputusannya.

John Cena def Randy Ortin (6-5)
The Miz def John Morrison
Team Smackdown def Team Raw
Smackdown Divas def Raw Divas
Undertaker def CM Punk, batista, Mysterio...

Wednesday, October 21, 2009

Tribute to Ama's FADER & Ama Herself.. Read IT!



AmaChan...
Pabila Ada Kelahiran,
Pasti Ada kematian,
Semua Takdir Tuhan,
Allah Pencipta Alam,

Maha Suci Tuhan,
Merancang Perjalanan,
Merancang kehidupan,
Bapa Pencetus Ilham Mencorak Keluarga Idaman,
Pemergiannya Tiada Galang Gantian,
Hilangnya Satu Keperitan,
Namun, Hikmah Disebalik Kejadian,
Redhai Kejadian Tuhan,

Perginya Satu Kehilangan
Allah Janjikan Ganjaran,
Terus Kehadapan,
Rentangi Halangan,
Rempuhi Cabaran,
Buktikan Kemampuan,
Pasti Ada Sinar Dihujung Jalan,
Jadikan Halangan Sebagai Rangsangan,
Untuk Terus Maju Menongkah Rintangan,

Ama... Kehilangan Amat Memeritkan,
Tapi, Kita adalah insan,
Tiada Daya Untuk Menghalang,
Sabar, Redha, Tabah dan Kekalkan Keimanan,
Doa, Zikir, All-Fatihah, Yasin Jadi Peneman,
Moga Beliau Kekal Aman,
Moga Bersama orang Beriman,
Itu Doaku, Juga Doa Teman-Teman,

Al-Fatihah Atas Pemergian Bapamu...TEMAN...

P/S : PERGI TAK KEMBALI, SUJUD PADAMU YA ALLAH...

Tuesday, October 20, 2009

Seronoknya Berborak Pasal NETWORK!!!

Huf.. hari ni otak aku full la... Pas makan tghari tadi, duk sembang2 kejap dgn staff UDM, ingatkan kejap je, tapi lama la jugak.. Aku just tanya pasal site kena blok, semua cerita pasal NETWORK ada.. Antaranya :

1. Beberapa student mintak tolong beliau CONFIGURE LINUX (Student En Faisal kot... :p)
2. Pasal Worm Conflicker dan Penyelesaiannya dan Cara mengetahui adakah anda diserang Conflicker.
3. Pasal Bahasa VIETNAM dalam YM
4. Pasal PTM download ke???
5. Pasal post & respon kat kelip.
6. Pasal Yuran
7. Pasal Masalah Wireless
8. Dan.... Banyak laagi... Full minda aku cakap dengan orang pandai... Nasib baik ada basic IT, lau tak,...Mampos gua...

Coding Digraf & Palindrome

Ni coding yang disponsor oleh Dr Nordin... Nak ambik, ambik la....

PALINDROME
DIGRAF

Saturday, October 17, 2009

Majlis Anugerah Dekan FITS 2009 ITenet Lembab, xsmpat upload)










Ni antara gambar dak kelas yang menaikkan nama SMSKPP3 dan juga badan mereka di atas pentas.

WWE BRAGGING RIGHT (25/10/2009)


WWE BRAGGING RIGHT - Acara Pay Per View yang baru diperkenalkan oleh WWE dimana dua jenama utama dunia gusti akan bertembung iaitu SMACKDOWN! dan RAW. Antara Perlawana Dijalankan adalah :

1. John Cena vs Randy Orton (One-Hour Iron Man Match - Everything Goes)
- Ini merupakan perlawana terakhir antara dua musuh tradisi ini, sesiapa yang paling banyak pin atau memastikan lawan SUBMIT dalam masa 1 jam, akan dikira perlawanan. Syarat tambahan oleh Randy Orton mengatakan, jika Cena kalah, beliau perlu keluar daripada Monday Night RAW.
- Perlawanan untuk WWE Championship Title
- Ramalan : John Cena

2. Team Raw vs Team Smackdown
- Team Raw terdiri daripada (HHH, HBK [DX], Big Show, Mark Henry, Jack Swagger, Kofi Kingston, Cody Rhodes)
- Team Smackdown (Jericho,Blade Hart,David Hart Smith(The Hart Dynasty ft Ellie),Finlay,R-Truth,Matt Hardy, Kane)
Ramalan - Team RAW

3. Fatal-4-Way Match (WWE World Heavyweight Championship)
- The Undertaker vs Batista vs Mysterio vs CM Punk
- Ramalan : Undertaker

4. The Miz vs John Morrison
- Perlawanan antara The Miz (US Champion) vs Morrison (Intercontinental Champion)
- Bekas Tag Team yang berjaya
- Ramalan : Morrison

RAMALAN ANDA???

P/S : NEVER GIVE UP ALTHOUGH IT HURT

GEMA PROSA & PENGUCAPAN AWAM

YAY! Hari ni dah mula program Ko ASAS PENGUCAPAN AWAM (Kendalian En Nordin bin Jusoh), Agak kelam kabut pada awalnya.. Namun berjaya dimulakan walaupun agak lambat 40 minit... Namun, semua itu berjaya diatasi... Cuma :

1. Kelas Kami Agak Kecil di ALI 01 (Kufikirkan 1 aras Ali01, tetapi satu bilik shaja)
2. Kelambatan Peserta & AJK (Termasuk Aku la), Yang Datang Awal Hanya, Aina & Hani (Hehe..Sorry)
3. Kelambatan Juri (Memaksa aku jadi juri untuk lima minit)
4. Ke.....................

Xde dah...

P/S : MASA USIA KITA, TIADA MASA, TIADALAH USIA... ITULAH HUJUNG NYAWA.

Penemuan....

Yay! Walaupun pada mulanya aku rasa tak nak amik kisah.. tapi malam tadi sambil borak dgn farid kat tangga (tunggu makanan yg dikirim), aku terlintas nak SEARCH benda ni kat tenet... Tapi mula2 aku tak la berminat sgt, so, just download WWE SMACKDOWN 16/10/2009 (Minggu ni punya), tgk speed leh tahan, aku pun try SEARCH apa yg aku ingini... Dan dalam kurang lebih 87 minit aku berdiri kat luar (koridor asrama), aku pun jumpa... ternyata, ianya BARU, HANGAT dan BISA MEMBUAT AKU TERHIBUR... So, aku ngah layan la ni... Hehehe... Aku antara yang terawal enemuinya,,, So... ENJOY!!!

P/S : Aku berkorban kepenatan berdiri dekat hampir 2 jam di koridor serta masa tidurku walaupun aku ada aktiviti GEMA PROSA dan PENGUCAPAN AWAM pagi nnt!!!

Tapi takpela... HANYA UNTUKMU & MENATAP MATAMU BISA BUAT TERSENYUM....

Thursday, October 15, 2009

Kamen Rider Double (Daburu) / W

Kamen Rider Double... Aku dah mula faham dah jalan cerita dia.. maklumla, dah masuk EP 6. Citer ni pasal ada satu geng yang jual cam pendrive la... tapi bukan, dia nama MEMORY, sesape beli leh HENSHIN jadi DONPHAN (lbh kurang r), so, Shotaro (Hero utama) dan Phillip (macam robot kot) kena HENSHIN sesame, sbb tu badan diorg separuh2.. Dia ada byk form...

1. CYCLONE JOKER (Base)
2. HEAT JOKER
3. TRIGGER JOKER
4. METAL JOKER
5. METAL TRIGGER
6. METAL HEAT n byk lagi la..

Phillip ni ada kemahiran wat carian kat LIBRARY MAYA, Shotaro akan bg keyword, Ada awex nama MINAMI tau kelebihan dorg, wat bisnes siasat... Teknologi dia... Bapak canggih, tapi guna MESIN TAIP!!! Wawawa... Kalau dalam DECADE, awex guna HIKARI SECRET LAUGHING TECHNIQUE, tapu dalam ni, guna SEPATU HIJAU! Hihi... Aku ngah donload episod 7......

16 Oktober.....

Sesuai sgt la lagu TRAGEDI OKTOBER, banyak betul tragedi yang telah terjadi dibulan oktober ni... pada tanggal 16 ni pun sama.. tragedi yang amat aku benci... namun, xpelah, pada masa yang asama adalah perkara baik yang berlaku pada tarikh tersebut. YAY!

Thursday, October 8, 2009

SAD & SORRROW & HAPPY

Bulan oktober ni... hmm.. banyak gak kisah2 yang berlaku.. antaranya, pada

8 OKTOBER 2008 - 3.45 pagi...
Ni detik yang agak best la... Tapi sbbnya? Biarla aku jer yang tahu... :).. Act masa ni, aku ngah wat assgment programming... JAVA... Next date, akan diupdate.. Cheers!

Wednesday, October 7, 2009

Berakhir.....

Hurmmm.... Finish it already... The post being deleted. Tanx to fellow friends that give me stregth through all this,,,

Monday, October 5, 2009

Hehehehe... Bakat2 Mentor raya.. Akan diupdate dari semasa ke semasa memandangkan size video yang agak besar...


video
...En Kamir & Anak Buahnya...


video
.... Dr Nordin & Askarnya ...

Millions of TANX to AMACHAN

Salam.. kat sini aku nak ucap TANX to AMACHAN coz dia punya post kat blog dia tu telah membantu aku melepaskan geram kat ASSIGNMENT DATA STRUCT yang berlonggok tu sekaligus membantu aku menyelesaikannya dalam masa yang singkat! Incredible! ... ONCE AGAIN.. TANX AMA! ~ !

Saturday, October 3, 2009

I QUIT! AMIN WILL CONTINUE IT!

Korang sume yang selalu aku msj pasala kelas ke, assgment ke, apa ke, xyah risau la.. amin kan ada... So, semua macam biasa je kalau aku tak inform pun kan??

Aku tak tau la... Tapi bila aku baca apa yg tertulis semalam... kecik ati sgt2.. "Orang ramai mula mengambil langkah berjaga-jaga....."... sape org ramai tu?? ramai sgt ke??? Aku tanya pasal assgment pun kata nak feeling2.... :(.. aku cuma nak tau progress.. Maybe ada one of us, segan nak mesej or apa... Tapi bila dah ditulis mcm tu.. sedih aku..

P/S : AMIN WILL BE A TOTAL LEADER...

Bulan yang cantik....

Actually.. Peristiwa ni dah berlalu dalam 2,3 hari.. tapi, camera aku tak dapat capture gambar, so aku dah dapatkan gambar dia..



Malam rabu yang lalu 30/09/2009 in about 9.10, aku dgn amin on the way g halimah dari cafe baru.. aku mmgg jenis suka tgk bulan, so aku selalu la dongak ke langit... dan.... INDAHNYA bulan tu.. tapi masa tu, aku ingat perkara biasa, aku pun proceed (nak amik gambar, tapi tak nampak gelungnya)... Dalam pukul 10.10, orang kat cafe halimah pakat tengok bulan.. Aku pun msj man n berberapa orang lagi... So, diorang ada kesempatan untuk tgk keindahannya...

P/S : Dalam gambar tak nampak keasliannya...

Sukarnya Memahamimu...

....Kamu Dihati.... (Juga bukan lagu atau puisi.. sekadar luahan hati...)

Sukarnya daku memahamimu...
Semua gerak lakuku...
Salah dipandangan matamu...
Semua kata-kataku...
Berbekas dijiwamu..
Semua perbuatanku...
Ditafsir buruk olehmu..

Mengapa begitu..
Apa salahku...
Satu ku buat padamu..
Salah jua dipihakku...
Satu ku ucap padamu..
Tidak benar jua ditelingamu...

Aku gagal mengerti...
Apa erti dan makna setiap situasi...
Ikut kata hati mati...
Ikut kata jiwa jua mati...
Ikut kata nafsu, tiada henti...

Sabar hatiku mengenangkanmu...
Tidak tertinggi suara padamu...
Tidak tergamak menengkingmu...
Memberontak dijiwaku...
Memenuhi ruang legar fikirku...
Mempengaruhi susur hariku...

Namun, semua itu penguat diri...
Menempuh cabaran hari-hari...
Merentang arus nan tinggi...
Setiap hari, cabaran menanti..
Semangatmu membara dihati..
Pembakar jiwa yang sunyi..
Penyejuk hati yang sepi...
Memberi ilham dikala sendiri..

Tanpa kamu disisi...
Kamu tetap dihati...
Kamu tetap dibibir...
Kamu tetap diminda ini...
Tetap dikenangi...
Setiap detik dan hari...

Friday, October 2, 2009

Dirimu...........

Sincere from me untuk DIRIMU....


DIRIMU...

Dirimu ku ingini...
Dirimu ku kasihi...
Dari dulu hingga kini....
Namamu masih dihati..

Dirimu itu cantik berseri...
Mata kamu penuh erti...
Langkah gerakmu penuh seni...
Buat aku termimpi-mimpi...

Dirimu itu penghibur diri...
Dirimu itu motivasi diri..
Dirimu amat aku rindui...
Beriku peluang sekali lagi...

Dirimu amat kunanti...
Dari hari berganti hari...
Hatiku ingin bersama lagi...
Bersama dirimu mengejar mimpi..

Jiwa ini kurasa sepi...
Tanpa senyum tawa kamu disisi..
Hatiku ingin kamu kembali..
Suatu masa nanti...

Dirimu... Dirimu... Dirimu...
Padaku...Padaku...Padaku...
Kembali Padaku.. Duhai Dirimu..
Kembali Padaku...Duhai Dirimu...

Aku rindukan damba kasihmu...
Aku rindukan senyum manjamu...
Aku rindukan sinar matamu...
Aku rindukan empunya dirimu...

Kembali padaku seperti dulu.................


MAD & Persembahan MENGEJUT!!!

Hmm... So far, MAD - Majlis Anugerah Dekan Fakulti Informatik kali ni antara yang paling best sbb banyak kejutan dan acara yang agak menarik... :)

1. Persembahan SKESTA @ DRAMA oleh SMSKPP (Sarjana Muda Sains Komputer Sem 5) telah menarik perhatian kami semua termasuk pensyarah. Walaupun mengalami sedikit masalah pada permulaannya, kam semua terhibur terutamanya lakonan ABG SALLY @ MAWARDI yang berjaya meNYOTONGkan dirinya yang tidaklah sotong itu... GOOD JOB MAWAR!

2. Pada akhir majlis ada perjumpaan MENTOR MENTEE yang biasanya penuh keboringan, namun agak berlainan kali ini apabila semua MENTOR dan MENTEE dikehendaki menyanyikan lagu raya!! Agak menyentapkan... Namun, we all enjoy the show.. Cuma En NAZARI agak malu2 dibandingkan dengan Che Mat yang menyanyikan lagu MENJELANG HARI RAYA.

Pemenang Berdasarkan Pemerhatian aku adalah :

1. Encik Isa bin Awang
2. En Wan Dagang
3. En Sufian

Aku dalam proses tunggu video2 dari kawan aku untuk upload...

Friday, October 30, 2009

Jadual Final Exam...

2 comments
Right Click -> Open in New Tab, Save As... TQ

Wednesday, October 28, 2009

Ringkasan Kalender Akademik Semester Akan Datang

0 comments
Ini serba Ringkas Tentang Kalendar akademik Sem Depan.

1. Result Dijangka keluar pada : 18 Disember 2009

2. Daftar Kursus : 18 Disember 2009 - 01 Januari 2010

3. Kuliah Bermula : 28 januari 2009

4. Gugur & tambah Kursus Online : 04 Januari 2010 - 08 Januari 2010

5. Pengesahan - 18 Januari 2010 - 22 januari 2010

maklumat lanjut kat Board Fakulti.. .....TQVM

Mana Hilangnya Seni Presentation Aku???

0 comments
Hmmm... Aku rasa.., akhir2 ni aku dah mula kehilangan seni dalam present or public speaking... Kenapa aku kata macam tu???

1. Respon dari audien makin kurang
2. Aku semakin emosi mengendalikan situasi
3. Aku tiada rasa serius dalam presentation
4. Tiada fokus terhadap pembentangan
5. hilang idea dan gagal menterjemahkan sebaikny...

So, pada grup2 aku, sorrri la yer.. next time, aku lak duk saje.. :) ada masa aku kena berundur kejap...

Final Pengucapan Awam Group B

0 comments
Hahaha... Hari ini adalah final Ko-Asas Pengucapan Awam Grup B:

Macam2 ragam dapat dilihat.. Student SMSKPP3 adalah aku, hani, wawa, dekna, una, ira, dan madi... Aku dah lupa sape antara kami yang start dulu... Aku kot.. Ni yang kami bentang.

1. DinDang - Transformasi Kusza ke UDM, antara rintihan dan keluhan

2. DexNa - "Cantiknya Gigi Singa Itu" - Aku pon tak faham sangat

3. Wawa - Mahasiswa 1Malaysia

4. Una - Blogger (Lupa la tajuk Penuh)

5. Madi - Cemburu

6. Ira - Panas Hati

7 . Hani - "Kebanjiran" .... Kebanjiran yang saya maksudkan, bukanlah kebanjiran warga asing atau disebabkun hujan, tetapi kebanjiran program realiti... hahaha... Bagus r hani...

Sume dah orait.. maybe aku n Dexna agak slack kot...

Monday, October 26, 2009

Kelantanganku memakan Diri???

1 comments
TadSebentar tadi, aku baru je lepas present SISTEM DBMS & SADM dimana aku n group wat pasal gred markah koko, .. Ada beberapa perkara yang ingin dilist :

1. Kelantanganku mungkin memakan diri dan ahli groupku...
- Sebagai penilai, semestinya dia akan cuba mencari salah dan apa2 perkara yang berlubang dalam sistem dan apa2 saja yang kita bentangkan., So kita sebagai developer / pembangun sistem, akan sebaik mungkin mempertahankan apa yang telah kita usahakan.. tapi, mungkin kelantangan mempertahankan sistem tu mampu menjerat diri...

2. Expectation yang tinggi daripada penilai...
- Beberapa group sekadar melaksanakan sistem mereka dengan beberapa simple validation, 5 basic function, dan paparan laporan yang biasa... namun tanpa disangka, penilai expect lebih dari kami (even ramai ex-Diploma), Contohnya, validation untuk I/C, markah (xleh ada '-'lebih 100), dll... Terkejut gak la cik expect tahap g2..

WWE Bragging Right Result.

0 comments
Baru Jer Tamat WWE BRAGGING RIGHT : Keputusannya.

John Cena def Randy Ortin (6-5)
The Miz def John Morrison
Team Smackdown def Team Raw
Smackdown Divas def Raw Divas
Undertaker def CM Punk, batista, Mysterio...

Wednesday, October 21, 2009

Tribute to Ama's FADER & Ama Herself.. Read IT!

0 comments


AmaChan...
Pabila Ada Kelahiran,
Pasti Ada kematian,
Semua Takdir Tuhan,
Allah Pencipta Alam,

Maha Suci Tuhan,
Merancang Perjalanan,
Merancang kehidupan,
Bapa Pencetus Ilham Mencorak Keluarga Idaman,
Pemergiannya Tiada Galang Gantian,
Hilangnya Satu Keperitan,
Namun, Hikmah Disebalik Kejadian,
Redhai Kejadian Tuhan,

Perginya Satu Kehilangan
Allah Janjikan Ganjaran,
Terus Kehadapan,
Rentangi Halangan,
Rempuhi Cabaran,
Buktikan Kemampuan,
Pasti Ada Sinar Dihujung Jalan,
Jadikan Halangan Sebagai Rangsangan,
Untuk Terus Maju Menongkah Rintangan,

Ama... Kehilangan Amat Memeritkan,
Tapi, Kita adalah insan,
Tiada Daya Untuk Menghalang,
Sabar, Redha, Tabah dan Kekalkan Keimanan,
Doa, Zikir, All-Fatihah, Yasin Jadi Peneman,
Moga Beliau Kekal Aman,
Moga Bersama orang Beriman,
Itu Doaku, Juga Doa Teman-Teman,

Al-Fatihah Atas Pemergian Bapamu...TEMAN...

P/S : PERGI TAK KEMBALI, SUJUD PADAMU YA ALLAH...

Tuesday, October 20, 2009

Seronoknya Berborak Pasal NETWORK!!!

0 comments
Huf.. hari ni otak aku full la... Pas makan tghari tadi, duk sembang2 kejap dgn staff UDM, ingatkan kejap je, tapi lama la jugak.. Aku just tanya pasal site kena blok, semua cerita pasal NETWORK ada.. Antaranya :

1. Beberapa student mintak tolong beliau CONFIGURE LINUX (Student En Faisal kot... :p)
2. Pasal Worm Conflicker dan Penyelesaiannya dan Cara mengetahui adakah anda diserang Conflicker.
3. Pasal Bahasa VIETNAM dalam YM
4. Pasal PTM download ke???
5. Pasal post & respon kat kelip.
6. Pasal Yuran
7. Pasal Masalah Wireless
8. Dan.... Banyak laagi... Full minda aku cakap dengan orang pandai... Nasib baik ada basic IT, lau tak,...Mampos gua...

Coding Digraf & Palindrome

0 comments
Ni coding yang disponsor oleh Dr Nordin... Nak ambik, ambik la....

PALINDROME
DIGRAF

Saturday, October 17, 2009

Majlis Anugerah Dekan FITS 2009 ITenet Lembab, xsmpat upload)

0 comments









Ni antara gambar dak kelas yang menaikkan nama SMSKPP3 dan juga badan mereka di atas pentas.

WWE BRAGGING RIGHT (25/10/2009)

0 comments

WWE BRAGGING RIGHT - Acara Pay Per View yang baru diperkenalkan oleh WWE dimana dua jenama utama dunia gusti akan bertembung iaitu SMACKDOWN! dan RAW. Antara Perlawana Dijalankan adalah :

1. John Cena vs Randy Orton (One-Hour Iron Man Match - Everything Goes)
- Ini merupakan perlawana terakhir antara dua musuh tradisi ini, sesiapa yang paling banyak pin atau memastikan lawan SUBMIT dalam masa 1 jam, akan dikira perlawanan. Syarat tambahan oleh Randy Orton mengatakan, jika Cena kalah, beliau perlu keluar daripada Monday Night RAW.
- Perlawanan untuk WWE Championship Title
- Ramalan : John Cena

2. Team Raw vs Team Smackdown
- Team Raw terdiri daripada (HHH, HBK [DX], Big Show, Mark Henry, Jack Swagger, Kofi Kingston, Cody Rhodes)
- Team Smackdown (Jericho,Blade Hart,David Hart Smith(The Hart Dynasty ft Ellie),Finlay,R-Truth,Matt Hardy, Kane)
Ramalan - Team RAW

3. Fatal-4-Way Match (WWE World Heavyweight Championship)
- The Undertaker vs Batista vs Mysterio vs CM Punk
- Ramalan : Undertaker

4. The Miz vs John Morrison
- Perlawanan antara The Miz (US Champion) vs Morrison (Intercontinental Champion)
- Bekas Tag Team yang berjaya
- Ramalan : Morrison

RAMALAN ANDA???

P/S : NEVER GIVE UP ALTHOUGH IT HURT

GEMA PROSA & PENGUCAPAN AWAM

1 comments
YAY! Hari ni dah mula program Ko ASAS PENGUCAPAN AWAM (Kendalian En Nordin bin Jusoh), Agak kelam kabut pada awalnya.. Namun berjaya dimulakan walaupun agak lambat 40 minit... Namun, semua itu berjaya diatasi... Cuma :

1. Kelas Kami Agak Kecil di ALI 01 (Kufikirkan 1 aras Ali01, tetapi satu bilik shaja)
2. Kelambatan Peserta & AJK (Termasuk Aku la), Yang Datang Awal Hanya, Aina & Hani (Hehe..Sorry)
3. Kelambatan Juri (Memaksa aku jadi juri untuk lima minit)
4. Ke.....................

Xde dah...

P/S : MASA USIA KITA, TIADA MASA, TIADALAH USIA... ITULAH HUJUNG NYAWA.

Penemuan....

0 comments
Yay! Walaupun pada mulanya aku rasa tak nak amik kisah.. tapi malam tadi sambil borak dgn farid kat tangga (tunggu makanan yg dikirim), aku terlintas nak SEARCH benda ni kat tenet... Tapi mula2 aku tak la berminat sgt, so, just download WWE SMACKDOWN 16/10/2009 (Minggu ni punya), tgk speed leh tahan, aku pun try SEARCH apa yg aku ingini... Dan dalam kurang lebih 87 minit aku berdiri kat luar (koridor asrama), aku pun jumpa... ternyata, ianya BARU, HANGAT dan BISA MEMBUAT AKU TERHIBUR... So, aku ngah layan la ni... Hehehe... Aku antara yang terawal enemuinya,,, So... ENJOY!!!

P/S : Aku berkorban kepenatan berdiri dekat hampir 2 jam di koridor serta masa tidurku walaupun aku ada aktiviti GEMA PROSA dan PENGUCAPAN AWAM pagi nnt!!!

Tapi takpela... HANYA UNTUKMU & MENATAP MATAMU BISA BUAT TERSENYUM....

Thursday, October 15, 2009

Kamen Rider Double (Daburu) / W

0 comments
Kamen Rider Double... Aku dah mula faham dah jalan cerita dia.. maklumla, dah masuk EP 6. Citer ni pasal ada satu geng yang jual cam pendrive la... tapi bukan, dia nama MEMORY, sesape beli leh HENSHIN jadi DONPHAN (lbh kurang r), so, Shotaro (Hero utama) dan Phillip (macam robot kot) kena HENSHIN sesame, sbb tu badan diorg separuh2.. Dia ada byk form...

1. CYCLONE JOKER (Base)
2. HEAT JOKER
3. TRIGGER JOKER
4. METAL JOKER
5. METAL TRIGGER
6. METAL HEAT n byk lagi la..

Phillip ni ada kemahiran wat carian kat LIBRARY MAYA, Shotaro akan bg keyword, Ada awex nama MINAMI tau kelebihan dorg, wat bisnes siasat... Teknologi dia... Bapak canggih, tapi guna MESIN TAIP!!! Wawawa... Kalau dalam DECADE, awex guna HIKARI SECRET LAUGHING TECHNIQUE, tapu dalam ni, guna SEPATU HIJAU! Hihi... Aku ngah donload episod 7......

16 Oktober.....

0 comments
Sesuai sgt la lagu TRAGEDI OKTOBER, banyak betul tragedi yang telah terjadi dibulan oktober ni... pada tanggal 16 ni pun sama.. tragedi yang amat aku benci... namun, xpelah, pada masa yang asama adalah perkara baik yang berlaku pada tarikh tersebut. YAY!

Thursday, October 8, 2009

SAD & SORRROW & HAPPY

1 comments
Bulan oktober ni... hmm.. banyak gak kisah2 yang berlaku.. antaranya, pada

8 OKTOBER 2008 - 3.45 pagi...
Ni detik yang agak best la... Tapi sbbnya? Biarla aku jer yang tahu... :).. Act masa ni, aku ngah wat assgment programming... JAVA... Next date, akan diupdate.. Cheers!

Wednesday, October 7, 2009

Berakhir.....

2 comments
Hurmmm.... Finish it already... The post being deleted. Tanx to fellow friends that give me stregth through all this,,,

Monday, October 5, 2009

2 comments
Hehehehe... Bakat2 Mentor raya.. Akan diupdate dari semasa ke semasa memandangkan size video yang agak besar...


video
...En Kamir & Anak Buahnya...


video
.... Dr Nordin & Askarnya ...

Millions of TANX to AMACHAN

0 comments
Salam.. kat sini aku nak ucap TANX to AMACHAN coz dia punya post kat blog dia tu telah membantu aku melepaskan geram kat ASSIGNMENT DATA STRUCT yang berlonggok tu sekaligus membantu aku menyelesaikannya dalam masa yang singkat! Incredible! ... ONCE AGAIN.. TANX AMA! ~ !

Saturday, October 3, 2009

I QUIT! AMIN WILL CONTINUE IT!

0 comments
Korang sume yang selalu aku msj pasala kelas ke, assgment ke, apa ke, xyah risau la.. amin kan ada... So, semua macam biasa je kalau aku tak inform pun kan??

Aku tak tau la... Tapi bila aku baca apa yg tertulis semalam... kecik ati sgt2.. "Orang ramai mula mengambil langkah berjaga-jaga....."... sape org ramai tu?? ramai sgt ke??? Aku tanya pasal assgment pun kata nak feeling2.... :(.. aku cuma nak tau progress.. Maybe ada one of us, segan nak mesej or apa... Tapi bila dah ditulis mcm tu.. sedih aku..

P/S : AMIN WILL BE A TOTAL LEADER...

Bulan yang cantik....

0 comments
Actually.. Peristiwa ni dah berlalu dalam 2,3 hari.. tapi, camera aku tak dapat capture gambar, so aku dah dapatkan gambar dia..



Malam rabu yang lalu 30/09/2009 in about 9.10, aku dgn amin on the way g halimah dari cafe baru.. aku mmgg jenis suka tgk bulan, so aku selalu la dongak ke langit... dan.... INDAHNYA bulan tu.. tapi masa tu, aku ingat perkara biasa, aku pun proceed (nak amik gambar, tapi tak nampak gelungnya)... Dalam pukul 10.10, orang kat cafe halimah pakat tengok bulan.. Aku pun msj man n berberapa orang lagi... So, diorang ada kesempatan untuk tgk keindahannya...

P/S : Dalam gambar tak nampak keasliannya...

Sukarnya Memahamimu...

0 comments
....Kamu Dihati.... (Juga bukan lagu atau puisi.. sekadar luahan hati...)

Sukarnya daku memahamimu...
Semua gerak lakuku...
Salah dipandangan matamu...
Semua kata-kataku...
Berbekas dijiwamu..
Semua perbuatanku...
Ditafsir buruk olehmu..

Mengapa begitu..
Apa salahku...
Satu ku buat padamu..
Salah jua dipihakku...
Satu ku ucap padamu..
Tidak benar jua ditelingamu...

Aku gagal mengerti...
Apa erti dan makna setiap situasi...
Ikut kata hati mati...
Ikut kata jiwa jua mati...
Ikut kata nafsu, tiada henti...

Sabar hatiku mengenangkanmu...
Tidak tertinggi suara padamu...
Tidak tergamak menengkingmu...
Memberontak dijiwaku...
Memenuhi ruang legar fikirku...
Mempengaruhi susur hariku...

Namun, semua itu penguat diri...
Menempuh cabaran hari-hari...
Merentang arus nan tinggi...
Setiap hari, cabaran menanti..
Semangatmu membara dihati..
Pembakar jiwa yang sunyi..
Penyejuk hati yang sepi...
Memberi ilham dikala sendiri..

Tanpa kamu disisi...
Kamu tetap dihati...
Kamu tetap dibibir...
Kamu tetap diminda ini...
Tetap dikenangi...
Setiap detik dan hari...

Friday, October 2, 2009

Dirimu...........

1 comments
Sincere from me untuk DIRIMU....


DIRIMU...

Dirimu ku ingini...
Dirimu ku kasihi...
Dari dulu hingga kini....
Namamu masih dihati..

Dirimu itu cantik berseri...
Mata kamu penuh erti...
Langkah gerakmu penuh seni...
Buat aku termimpi-mimpi...

Dirimu itu penghibur diri...
Dirimu itu motivasi diri..
Dirimu amat aku rindui...
Beriku peluang sekali lagi...

Dirimu amat kunanti...
Dari hari berganti hari...
Hatiku ingin bersama lagi...
Bersama dirimu mengejar mimpi..

Jiwa ini kurasa sepi...
Tanpa senyum tawa kamu disisi..
Hatiku ingin kamu kembali..
Suatu masa nanti...

Dirimu... Dirimu... Dirimu...
Padaku...Padaku...Padaku...
Kembali Padaku.. Duhai Dirimu..
Kembali Padaku...Duhai Dirimu...

Aku rindukan damba kasihmu...
Aku rindukan senyum manjamu...
Aku rindukan sinar matamu...
Aku rindukan empunya dirimu...

Kembali padaku seperti dulu.................


MAD & Persembahan MENGEJUT!!!

0 comments
Hmm... So far, MAD - Majlis Anugerah Dekan Fakulti Informatik kali ni antara yang paling best sbb banyak kejutan dan acara yang agak menarik... :)

1. Persembahan SKESTA @ DRAMA oleh SMSKPP (Sarjana Muda Sains Komputer Sem 5) telah menarik perhatian kami semua termasuk pensyarah. Walaupun mengalami sedikit masalah pada permulaannya, kam semua terhibur terutamanya lakonan ABG SALLY @ MAWARDI yang berjaya meNYOTONGkan dirinya yang tidaklah sotong itu... GOOD JOB MAWAR!

2. Pada akhir majlis ada perjumpaan MENTOR MENTEE yang biasanya penuh keboringan, namun agak berlainan kali ini apabila semua MENTOR dan MENTEE dikehendaki menyanyikan lagu raya!! Agak menyentapkan... Namun, we all enjoy the show.. Cuma En NAZARI agak malu2 dibandingkan dengan Che Mat yang menyanyikan lagu MENJELANG HARI RAYA.

Pemenang Berdasarkan Pemerhatian aku adalah :

1. Encik Isa bin Awang
2. En Wan Dagang
3. En Sufian

Aku dalam proses tunggu video2 dari kawan aku untuk upload...