Thursday, November 25, 2010

Biarlah aku ceritakan dengan lagu...

Bestnya lagu ni... huuhuhu... (Mendalam tu,,,,)

Adakah diriku kau tak perlu lagi?
Adakah cintaku kau tak perlu lagi?
Adakah dirimu dah berubah hati terhadap diriku?

Adakah selain bertakhta dihatimu?
Hinggakan dirimu merubah cintamu
Benarkah janjimu yang kau beri dulu kepada diriku?

Kau pernah berkata cintamu adalah selama lamanya
Bulan menjadi saksi pada malam itu
Kau kata, kau cinta..

Sayangku dengarlah rintihan hatiku
Ingin kau kembali seperti dahulu
Kenangan di jiwa membuat ku rindu
Kepada dirimu

Kiranya diriku kau tak perlu lagi
Simpanlah kenangan cita cita di hati
Walaupun sukarku akur kali ini
Biarlahku pergi
Owh maafkanlah ku bertanya..

Perlu ke nak citer kat BLOG?

Peritnya hati ni dua tiga hari ni... tapi perlu ke nak cerita kat blog? erghh... sakit hati diperlakukan sebegini.... i need sumone..

Monday, November 22, 2010

When i'm in need.. U Always Gone

Enough with the title. No eloboration needed. Except some of you that always with me when im needed. TQ.

Monday, November 15, 2010

One sem to the FYP... Topic suggestion please!!!

Well.. tanggal 10 dan 11 hb yang lalu... aku, amin, farid dan mira menghadiri Seminar Pembangunan Perisian 2/2010 (FYP-SMSKPP Batch 3) yang melibatkan 30 orang pelajar.. Memang gempak sistem yang dijalankan serta research yang dibuat... Cuma menjadi agak tak menarik apabila presentation tersebut macam dah bertemakan SMS.. huhuhu... So, No speciality la nampak... tapi ada yang menggunakan teknik SMS tu dengan berkesan dan semaksimumnya.. Cthnya kak EQA dan NAJMI..

So, selang satu sem lagi, akami seramai lebih kurang 45 orang akan melaksanakan final project.... TOLONG!! akak2 senior dan blogger sekalian.. bagi la cadangan kat kami... heheh asa a preparation!

Saturday, November 6, 2010

Senarai Separuh Akhir AJL25... Indie vs Senior vs AF

Wah... dah lama tak tengok TV.. tetiba je dah kuar senarai pencalonan ke separuh akhir AJL25.. Nampaknya untuk musim ni, pertembungan antara INDIE, REALITI TV, SENIOR....

So.. Nampaknya 1 artis ada lebih daripada 2 lagu....
  1. Faizal Tahir : Selamat Malam
  2. Faizal Tahir : Hanyut
  3. Faizal Tahir : Adrenalin
  4. Black : Sofea Jane
  5. Meet Uncle Hussein ft Black : Drama King
  6. Ana Raffali : Tolong Ingatkan Aku
  7. Ana Raffali : Hujan Bunga Di Kuala Lumpur
  8. Stacy : Jahat
  9. Adam & Stacy : Menggegar Dunia
  10. Hujan : Mencari Konklusi
  11. Hujan : Kau Harus Ada
  12. Mirwana ft Hujan : Tika Masanya
  13. Fiq & Mirwana : Manifestasi Cinta
  14. A.P.I feat. Noh Hujan, Azlan & The Type Writer & Monoloque : Pelita
  15. Azlan & The Typewiter : Gerak Hati
  16. Nubhan : Oh Juwita
  17. Adibah Noor : Sejujur Hatimu
  18. Alyah : Realiti Dewi
  19. Tomok : Berlari
  20. Yuna : Cinta Sempurna
  21. Hafiz : Noktah Cinta
  22. Joe Flizzow ft Jr Arif : Bersamamu
  23. Adira : Ku Ada Kamu
  24. Aizat : Susun Silang Kata
  25. The Fabolous Cat : Cinta Kosmik
  26. Sabhi Sadhi : Nadiku
  27. Muhd : Cinta
  28. Akim : Inikah Cinta
  29. Shahir : Kebahagiaan Dalam Perpisahan
  30. Bunkface : Extravaganza

Thursday, November 25, 2010

Biarlah aku ceritakan dengan lagu...

0 comments
Bestnya lagu ni... huuhuhu... (Mendalam tu,,,,)

Adakah diriku kau tak perlu lagi?
Adakah cintaku kau tak perlu lagi?
Adakah dirimu dah berubah hati terhadap diriku?

Adakah selain bertakhta dihatimu?
Hinggakan dirimu merubah cintamu
Benarkah janjimu yang kau beri dulu kepada diriku?

Kau pernah berkata cintamu adalah selama lamanya
Bulan menjadi saksi pada malam itu
Kau kata, kau cinta..

Sayangku dengarlah rintihan hatiku
Ingin kau kembali seperti dahulu
Kenangan di jiwa membuat ku rindu
Kepada dirimu

Kiranya diriku kau tak perlu lagi
Simpanlah kenangan cita cita di hati
Walaupun sukarku akur kali ini
Biarlahku pergi
Owh maafkanlah ku bertanya..

Perlu ke nak citer kat BLOG?

0 comments
Peritnya hati ni dua tiga hari ni... tapi perlu ke nak cerita kat blog? erghh... sakit hati diperlakukan sebegini.... i need sumone..

Monday, November 22, 2010

When i'm in need.. U Always Gone

0 comments
Enough with the title. No eloboration needed. Except some of you that always with me when im needed. TQ.

Monday, November 15, 2010

One sem to the FYP... Topic suggestion please!!!

31 comments
Well.. tanggal 10 dan 11 hb yang lalu... aku, amin, farid dan mira menghadiri Seminar Pembangunan Perisian 2/2010 (FYP-SMSKPP Batch 3) yang melibatkan 30 orang pelajar.. Memang gempak sistem yang dijalankan serta research yang dibuat... Cuma menjadi agak tak menarik apabila presentation tersebut macam dah bertemakan SMS.. huhuhu... So, No speciality la nampak... tapi ada yang menggunakan teknik SMS tu dengan berkesan dan semaksimumnya.. Cthnya kak EQA dan NAJMI..

So, selang satu sem lagi, akami seramai lebih kurang 45 orang akan melaksanakan final project.... TOLONG!! akak2 senior dan blogger sekalian.. bagi la cadangan kat kami... heheh asa a preparation!

Saturday, November 6, 2010

Senarai Separuh Akhir AJL25... Indie vs Senior vs AF

0 comments
Wah... dah lama tak tengok TV.. tetiba je dah kuar senarai pencalonan ke separuh akhir AJL25.. Nampaknya untuk musim ni, pertembungan antara INDIE, REALITI TV, SENIOR....

So.. Nampaknya 1 artis ada lebih daripada 2 lagu....
  1. Faizal Tahir : Selamat Malam
  2. Faizal Tahir : Hanyut
  3. Faizal Tahir : Adrenalin
  4. Black : Sofea Jane
  5. Meet Uncle Hussein ft Black : Drama King
  6. Ana Raffali : Tolong Ingatkan Aku
  7. Ana Raffali : Hujan Bunga Di Kuala Lumpur
  8. Stacy : Jahat
  9. Adam & Stacy : Menggegar Dunia
  10. Hujan : Mencari Konklusi
  11. Hujan : Kau Harus Ada
  12. Mirwana ft Hujan : Tika Masanya
  13. Fiq & Mirwana : Manifestasi Cinta
  14. A.P.I feat. Noh Hujan, Azlan & The Type Writer & Monoloque : Pelita
  15. Azlan & The Typewiter : Gerak Hati
  16. Nubhan : Oh Juwita
  17. Adibah Noor : Sejujur Hatimu
  18. Alyah : Realiti Dewi
  19. Tomok : Berlari
  20. Yuna : Cinta Sempurna
  21. Hafiz : Noktah Cinta
  22. Joe Flizzow ft Jr Arif : Bersamamu
  23. Adira : Ku Ada Kamu
  24. Aizat : Susun Silang Kata
  25. The Fabolous Cat : Cinta Kosmik
  26. Sabhi Sadhi : Nadiku
  27. Muhd : Cinta
  28. Akim : Inikah Cinta
  29. Shahir : Kebahagiaan Dalam Perpisahan
  30. Bunkface : Extravaganza