Sunday, May 16, 2010

LAPTOP KENA CURIK!!!

SABTU 15/04/2010



Huhu.. Tension tul rasanya... Aku Baru pas tgk Kelantan vs Terengganu dimana Terengganu kalah 3-0, So, aku pun naik ke bilik dengan penuh kekecewaan... Huhuhu... Then, aku pun balik ke bilik, nak bukak blog.. tak update dah 2 hari... dalam pukul 11 lebih, aku sampai kebilik.. dengan selamba aku bukak kunci pintu... Pastu, aku pun tgk atas katil..

"eh, mana laptop aku (laptop mak aku, aku pinjam sbb charger aku rosak)? ke aku simpan dalam laci tadi?"

Dengan masih berkasut, dan masih didepan pintu, aku tgk je..

"Aik? xpernah plak aku simpan skali dgn charger?" - Baru ku sedar, laptop ku dah kena rembat...

Tak lama lepas tu, ada la sorang insan datang dengan laptop aku, terpinga-pinga kejap..

"dia pinjam laptop aku ke?" - kataku dalam hati

Dia pun cerita la...

"Tadi nampak ada orang berlari dari blok ni bawak barang.. Kita je yang ada kat blog ni.. saya pun tanya la.. Nak pergi mana berlari, tiba2 dia letak laptop dan blah.. Saya pun amik la, sy tgk dari sisi, bilik awk dgn saya je nyala.. so ni awk punya ke?"

Selamat.. mmg lega gila aku... aku mmg dah cuak la nak fikir nak menjawab dgn mak aku..Huhu...Owh ya.. budak tu nama AIMAN, dak SABAH, classmate SHAHRIL merangkap classmate AMAL... Time kasih banyak2 kat AIMAN... Huhu...

Memang professional jugak pencurik ni, masuk ikut pintu depan, xde kesan ceroboh, dan aku x sedar pintu dikopak. Aku sedar apabila aku x dapat nak kunci... Aku rasa, budak KOLEJ KOMUNITI yang datang untuk KARNIVAL SUKAN KOLEJ KOMUNITI ZON TIMUR.

Then, masa ni kebetulan aku ngah msj wawa, so dia bg nombor Gent (bukan Gent Sains Komp), then aku call... bla..bla...bla...

"Awak pergi la pejabat asrama, orang saya ada kat sana"
"Susah la.. Saya baru naik, saya yang kerusi roda tu" - aku rasa dah gtau tadi
"Owh.. Ok..."

Tak lama pastu.. Ada la diorang datang, bla..bla..bla.. esok diorang baiki, tiada alat katanya...

P/S : To PENCURIK, Kalau anda orang UDM, xlama la nasib anda... Kalau anda orang luar UDM, Memang buruk nama semua KOLEJ KOMUNITI ZON TIMUR... The Fingertip Is Here!
P/S : Bak kata STATUS YM AMIN "PENCURI ADA DIMANA-MANA"

2 comments:

iQapiQa said...

nt dorg dh balik xde la

free man said...

nadib baek sepanjang aq lepak bilik ko x kne cri laptop..huhu..
Alhamdunillah jumpa..

Sunday, May 16, 2010

LAPTOP KENA CURIK!!!


SABTU 15/04/2010



Huhu.. Tension tul rasanya... Aku Baru pas tgk Kelantan vs Terengganu dimana Terengganu kalah 3-0, So, aku pun naik ke bilik dengan penuh kekecewaan... Huhuhu... Then, aku pun balik ke bilik, nak bukak blog.. tak update dah 2 hari... dalam pukul 11 lebih, aku sampai kebilik.. dengan selamba aku bukak kunci pintu... Pastu, aku pun tgk atas katil..

"eh, mana laptop aku (laptop mak aku, aku pinjam sbb charger aku rosak)? ke aku simpan dalam laci tadi?"

Dengan masih berkasut, dan masih didepan pintu, aku tgk je..

"Aik? xpernah plak aku simpan skali dgn charger?" - Baru ku sedar, laptop ku dah kena rembat...

Tak lama lepas tu, ada la sorang insan datang dengan laptop aku, terpinga-pinga kejap..

"dia pinjam laptop aku ke?" - kataku dalam hati

Dia pun cerita la...

"Tadi nampak ada orang berlari dari blok ni bawak barang.. Kita je yang ada kat blog ni.. saya pun tanya la.. Nak pergi mana berlari, tiba2 dia letak laptop dan blah.. Saya pun amik la, sy tgk dari sisi, bilik awk dgn saya je nyala.. so ni awk punya ke?"

Selamat.. mmg lega gila aku... aku mmg dah cuak la nak fikir nak menjawab dgn mak aku..Huhu...Owh ya.. budak tu nama AIMAN, dak SABAH, classmate SHAHRIL merangkap classmate AMAL... Time kasih banyak2 kat AIMAN... Huhu...

Memang professional jugak pencurik ni, masuk ikut pintu depan, xde kesan ceroboh, dan aku x sedar pintu dikopak. Aku sedar apabila aku x dapat nak kunci... Aku rasa, budak KOLEJ KOMUNITI yang datang untuk KARNIVAL SUKAN KOLEJ KOMUNITI ZON TIMUR.

Then, masa ni kebetulan aku ngah msj wawa, so dia bg nombor Gent (bukan Gent Sains Komp), then aku call... bla..bla...bla...

"Awak pergi la pejabat asrama, orang saya ada kat sana"
"Susah la.. Saya baru naik, saya yang kerusi roda tu" - aku rasa dah gtau tadi
"Owh.. Ok..."

Tak lama pastu.. Ada la diorang datang, bla..bla..bla.. esok diorang baiki, tiada alat katanya...

P/S : To PENCURIK, Kalau anda orang UDM, xlama la nasib anda... Kalau anda orang luar UDM, Memang buruk nama semua KOLEJ KOMUNITI ZON TIMUR... The Fingertip Is Here!
P/S : Bak kata STATUS YM AMIN "PENCURI ADA DIMANA-MANA"

2 comments on "LAPTOP KENA CURIK!!!"

iQapiQa on 17 May, 2010 10:14 said...

nt dorg dh balik xde la

free man on 28 May, 2010 21:56 said...

nadib baek sepanjang aq lepak bilik ko x kne cri laptop..huhu..
Alhamdunillah jumpa..